Kwalitatief hoogstaande

Schuifpoorten

Schuifpoorten zijn erg populair bij opritten en terreinafscheidingen. Een schuifpoort is makkelijk in gebruik en kan geautomatiseerd worden waardoor u zich met een afstandsbediening toegang verschaft tot het terrein. Bij Verstijlen Hekwerken vindt u schuifpoorten in allerlei stijlen. Van klassiek tot modern en industrieel. Met spijlen of van hout in een stalen frame. Misschien heeft u eigen wensen of ideeën? Ook dat horen wij graag van u!

Maar voordat u een specifiek soort schuifpoort kiest is het goed om te weten dat er een onderscheid is tussen twee verschillende soorten schuifpoorten.

Rail schuifpoorten

Een schuifpoort moet opzij kunnen schuiven om toegang te verschaffen tot het terrein. Dit kan door de poort op een rails te laten rollen. Deze schuifpoorten worden daarom ook wel rolpoorten genoemd. Dit betekent wel dat er aanpassingen nodig zijn aan de oprit aangezien de rails voor de schuifpoort in de grond moet worden aangebracht.

Normaal gesproken is het bij deze schuifpoorten belangrijk om de rails goed schoon te houden zodat steentjes en andere obstructies de poort niet blokkeren. Maar omdat Verstijlen Hekwerken gelagerde wielen met een V-groef en een gegalvaniseerde rail met een puntvorm gebruikt, zal vuil, sneeuw en grind weinig overlast geven.

 

Automatische rail schuifpoort met kolom voor intercom en brievenbus

Vrijdragende schuifpoorten

Bij een vrijdragende schuifpoort hoeven er geen aanpassingen gemaakt te worden aan de oprit omdat er geen rails nodig is. Dat scheelt ook in het onderhoud omdat er geen rails is om schoon te houden. Net als bij iedere andere schuifpoort is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte aan de zijkant is voor de poort om open te schuiven.

Wilt u meer weten over het verschil tussen vrijdragende en rail schuifpoorten? Neem vooral contact op met Verstijlen Hekwerken of kom langs op onze locatie in Sprundel. Bekijk ook onze voltooide schuifpoorten die wij voor verschillende klanten hebben mogen maken en installeren.

Neem contact op

Vragen of advies? Neem contact op

Vindt u niet wat u zoekt of heeft u behoefte aan persoonlijk advies: neem dan contact met ons op middels het onderstaande formulier.

[contact-form-7 id="797" title="Untitled"]